Moi taas kaikille!
Chilin kasvatuksen aloitin jo vuoden 2003 tienoilla. Heti silloin karkasi lapanen käsistä ja minulla kasvoi monen monta ruukkua chiliä pienessä yksiössä.
Monena vuonna olen kasvatetut eri lajikkeita, mietoja ja äärimmäisen tulisia, harvinaisia ja jokseenkin yleisiä… Kuvia ja tekstiä siis aikaisemmilta kausilta:
Kausi 2007
Tarkkaa vuotta en muista enää, mutta suurpainenatriumvaloa eli natikkaa olen käyttänyt chilien valaistuksena joidenkin vuosien ajan.


Rocotoa olen siis kasvattanut aikaisemminkin, mutta heikoin tuloksin. Sisällä oli lämmintä ja sato jäi hyvin niukaksi ja mauttomaksi. Sanotaan että Rocoto vaatii viileän ilmaston.



Pistin kuvan leikkuulaudalla olevat Naga Morich -chilit puoliksi puukolla ja paistinpannulle paistumaan kun en muutakaan älynnyt tehdä. Fiksua, todella fiksua! Se käry mikä siitä lähti, oli hengityksen salpaavaa kirjaimellisesti. Keuhkoihin sattui niin että ei voinut hengittää. Ei kun levyltä pois, levy kiinni ja mars ulos. Tuntikausia poissa kotoa ja takaisin tultuani käryä oli vielä ilmassa. Mitähän naapurit ajattelivat? 😀

Kausi 2008


Ja kun chilit paloivat, niin eihän sitä enää ehtinyt sinä kautena ulkona kasvatella uusia lehtiä ja vielä satoakin… Eli se siitä… Tässä ratkaisu:

Välivaihe
Tässä vuosien varrella olen kasvatellut chiliä muinakin vuosina, en toki kaikkina, mutta näemmä kuvien ottaminen niistä on hiipunut… Josko nyt sitten uusi yritys kautena 2018!
Kausi 2018
7pot apocalypse

Yksi tulisimmista lajikkeista mitä olen koskaan tähän mennessä kasvattanut. Kaudelle 2019 on kuitenkin ehkä suunnitteilla vielä tulisempi, nimittäin Fatalii Gourmet Jigsaw.
Aji Cristal



Ehdottomasti tähän mennessä suurin suosikkini on Aji Cristal. Maku on hedelmäinen ja polte kiva 🙂
Kasvit kaudelta 2018

Satoa tuli reippaasti kautena 2018 vaikkakin kausi jäi muutosta johtuen kesken.
Yhteenlaskettuna summana saatu että chilin ”marjoja” on poimittu yhteensä vuoden 2018 aikana omista puskista 140 kpl.
Ja kiitos jälleen kaikille lukijoille.
Paluu kaudelle 2019 siis…